Banja Luka: Magazin za slijepa i slabovidna lica

Gradska organizacija slijepih Banja Luka pokreće projekat "Banjalučki magazin - informaciju želimo konzumirati samostalno" kako bi olakašali pristup informacijama slijepim i slabovidnim osobama.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Banjaluka.rs
Podijeli ovaj članak: 
Kroz projekat koji će trajati od 15. juna do 31. oktobra želi se ostvariti pravo na pravovremeno i tačno informisanje slijepih i slabovidnih građana Banje Luke na njima dostupnim tehnikama.
 
"Tekstovi i zvučni prilozi koji budu objavljeni u magazinu se uglavnom odnose na aktivnosti koje provodi Gradska organizacija slijepih Banjaluka kao što su: razne edukacije, provođenje projektnih prijedloga, pomoć prilikom školovanja i zapošljavanja naših članova, nabavka asistativnih pomagala, sportska i šahovska takmičenja, organizovanje izleta i drugih kulturno-zabavnih sadržaja i slično", kaže koordinator projekta Radomir Radanović.
 
Projekat je izabran putem javnog poziva i podržao ga je Grad Banja Luka, ali je riječ o kratkoročnoj projektnoj aktivnosti.
 
"Pošto se u ovom slučaju radi o jednokratnoj projektnoj aktivnosti izdavanja dva broja magazina dugoročni cilj bi nam bio da se trajno pronađu partneri za podršku izdavanja dvomjesečnog audiomagazina za potrebe slijepih i slabovidih čitalaca Banjalučke regije", ističe Radanović.
 
Magazin će se izdavati u audiotehnici i MP3 formatu, u tiražu od 120 primjeraka.
Ostavite komentar