Ženska lica Zenice: Poziv za učešće u kreiranju zvučne mape grada

Prijave su otvorene do početka marta.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Naš most/Facebook
Podijeli ovaj članak: 
Udruženje "Naš most" poziva zainteresovane žene, starije od 50 godina, koje žive u Zenici, da se prijave za učešće u projektu dokumentovanja "ženskih lica Zenice". Namjera udruženja je kreiranje zvučne mape Zenice koja će se sastojati od ispričanih doživljaja žena, njihovih uspomena iz mladosti i anegdota u vezi s određenim lokacijama grada koje danas izgledaju drugačije.
 
"Plan je da jedan broj žena koje su voljne, svojom ličnom pričom iz mladosti daju novo svjetlo nekim starim destinacijama poput današnjeg muzeja koji je ranije bio radiostanica ili starog pozorišta koji je danas restoran", kaže predsjednica Udruženja "Naš most", Zdena Šarić Pisker.
 
Učešće u projektu sastoji se od snimanja zvuka i produkcije odabranih priča u saradnji sa RadiYo "Active" Zenica, rada u promotivnim aktivnostima projekta, i kulturne razmjene s partnerskim organizacijama projekta iz Poljske, Slovačke i Ukrajine.
 
Zainteresovane žene se mogu prijaviti do početka marta 2020. godine putem telefona 061/176-844, Facebook stranice udruženja "Naš most" ili lično u prostorijama udruženja u ulici Maršala Tita 22. 
 
Selekcija učesnica i realizacija projekta planirane su u drugoj polovini marta ove godine. Predsjednica udruženja kaže da je najvažnija interesanta priča koja će dati poseban osvrt na neku od planiranih desetak zeničkih destinacija.
 
Dokumentovanje "ženskih lica Zenice" dio je međunarodnog projekta Tandem, a u realizaciji će učestvovati i umjetnici i aktivisti iz Poljske, Slovačke i Ukrajine.
Ostavite komentar