Tuzla: Održana ulična akcija "Mobing - informišite se i prepoznajte"

U cilju unaprijeđenja prevencije mobinga u Tuzlanskom kantonu, aktivistice Udruženja "Humanitarna organizacija Horizonti" organizovale su, 06.05. u Tuzli, uličnu akciju pod nazivom "Mobing - informišite se i prepoznajte".
Piše: 
diskriminacija.ba
Podijeli ovaj članak: 

Akcija je takođe organizovana kako bi se građani i građanke Tuzle što bolje informisali o sveprisutnom problemu mobinga, odnosno psihičkog zlostavljanja u radnoj sredini. "Smatramo da zaposleni nisu dovoljno obaviješteni kako da prepoznaju mobing, šta da čine i kome da se obrate. Kako bi pomogli smatramo da je veoma važno što više informisati ljude, jer je edukacija jedan od načina prevencije mobinga", istakla je za Kameleon Selma Miljanović, volonterka u "HO Horizonti" Tuzla i pozvala žrtve ili svjedoke mobinga da im se jave putem broja telefona ili mail adrese.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje će biti realizirane u okviru projekta „Mobing - informišite se i prepoznajte". Aktivistice Udruženja HO Horizonti će u narednom periodu organizovati i radionicu za zaposlene žene u okviru kojih će se moći informisati o mobingu, kako ga prepoznati, kako se zaštititi, kome se obratiti za pomoć i kako postupati ukoliko ste žrtva ili svjedok mobinga. Sve radionice počinju u 16:00 sati (Dramar centar, 1. sprat), a svoje učešće na jednom od termina - 12., 13. ili 14. maj možete prijaviti putem 035/264-667 ili horizonti.tuzla@gmail.com 

Detaljnije o uličnoj akciji "Mobing - informišite se i prepoznajte" možete pogledati u prilogu RTV Slon iz Tuzle. 

Ovaj projekat se sprovodi u okviru programa “Jednakost za sve: Koalicija organizacija civilnog društva protiv diskriminacije”, a uz finansijsku podršku USAID i Fond otvoreno društvo BiH.

Ostavite komentar