Treninzi o prevenciji rodno zasnovanog nasilja u Hrvatskoj

Svim učesnicima će biti pokriveni troškovi prevoza, smještaja i PCR testova.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Pixabay
Podijeli ovaj članak: 

Asocijacija XY objavila je poziv za učešće na naprednim treninzima o prevenciji rodno zasnovanog nasilja koje tokom jula ove godine u hrvatskom gradu Orahovica organizuje organizacija Status M iz Zagreba.

Treninzi su namjenjeni osobama koji žele unaprijediti vještine i znanja u oblasti rada na prevenciji rodno zasnovanog nasilja, kao i promociji rodne ravnopravnosti, a koji dolaze iz BiH, Hrvatske, Holandije i Austrije.

Navedeni treninzi će biti održani u dva odvojena termina. Prvi trening će se održati od 12. do 16. jula, dok je održavanje treninga za drugu grupu učesnika planirano od 19. do 23. jula ove godine.

Prilikom prijave, učesnici trebaju navesti za koji termin treninga se prijavljuju.

Za učesnike iz BiH će biti organizovan odlazak do mjesta održavanja treninga i povratak u Sarajevo sa mogućnošću organizovanja transporta i iz drugih bh. gradova.

Rok za prijavu je 5. juli 2021.

Broj učesnika je ograničen, a troškove prevoza, smještaja i PCR testova pokrivaju Asocijacija XY i organizacija Status M.

Program prevencije rodno zasnovanog nasilja, je kako se navodi, razvijen na osnovu konsultacija vodećih svjetskih programa za koje postoje dokazi efikasnosti i čiji su pozitivni rezultati dokazani višestrukim evaluacijama i strogim kontrolama.

Navedeni program se, kako piše Asocijacija XY, bazira na primjeni socio-ekološkog modela prevencije, primjenom modernih pedagoških i obrazovnih metoda.

Više informacija i načinu prijave dostupno je ovdje.

Ostavite komentar