SOC: Feministički ekonomski forum u Sarajevu

Sarajevski otvoreni centar i Fondacija Friedrich Ebert BiH organizuju Feministički ekonomski forum posvećen aktuelnim ekonomskim pitanjima iz feminističke perspektive.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Sarajevski otvoreni centar
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 
Feminisitički ekonomski forum održat će se 13. novembra u Kamernom teatru u Sarajevu, sa početkom u 11 sati. Govornice na forumu bit će Nikolina Obradović i Nela Porobić iz Bosne i Hercegovine, te Sonja Lokar iz Slovenije. Panel će moderirati Miroslav Živanović, a obezbijeđen je i prevod na engleski.
 
Feministički ekonomski forum je platforma za razgovor o aktuelnim saznanjima feminističke ekonomije, njenim zahtjevima na globalnom nivou, te prilikama za sagledavanje i unapređenje ekonomske stvarnosti koje ona pruža u Bosni i Hercegovini, poručuju organizatori.
 
"Konkretno, želimo da otvorimo raspravu o relevantnim i aktuelnim ekonomskim pitanjima iz feminističke perspektive, kao što su ekonomija brige: neplaćeni kućni rad, briga o djeci i briga o starijim; siromaštvo i efekti mjera štednje na žene; žene, tržište rada i prekarni rad, itd.", navodi se u pozivu građanima i građankama za učestvovanjem na forumu.
 
Svi zainteresovani mogu dobiti više informacija putem telefona 033 551 000 ili na mail jozo@soc.ba - kontakt osoba Jozo Blažević.
Ostavite komentar