PitchWise festival traži volontere

Centralna tema ovogodišnjeg festivala PitchWise je "CONNECTING" – propitivanje individualnih aktivističkih iskustava i savremenih društvenih konteksta u djelovanju protiv patrijarhata.
Piše: 
Redakcija
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 
Jedanaesti PitchWise održat će se od 8. do 11. septembra u Sarajevu, a ove godine festival uvezuje i propituje javni prostor sa ličnom pričom – pokretom, dodirom i zvukom. 
 
"Festival je počeo iz potrebe da zauzmemo napušten i zanemaren prostor i da ga tranformišemo u mjesto susreta koje će okupiti društveno anagažirane umjetnice, aktiviskinje, teoretičarke, feministkinje i sve zaiteresovane za ženska pitanja u BiH, regiji i svijetu", stoji u saopćenju Fondacije Cure koja organizuje festival.
 
Organizatori festivala trenutno su u potrazi za volonterima i volonterkama koji žele da se aktivnije uključe u rad Fondacije Cure i doprinesu organizaciji PitchWise festivala.
 
"Minimum sati volontiranja je 20, a volonteri/ke koje se prijave obavezuju se na rad tijekom samog PitchWise festivala ženske umjetnosti i aktivizma u dogovoru sa timom koji koordinira aktivnosti. Prethodno iskustvo rada na festivalima je poželjno, ali ne i nužno."
 
Neke od odgovornosti volontera bit će rad na pripremi festivala, komunikacija s gošćama i gostima, umjetnicama, teoretičarkama, aktivistkinjama i feministkinjama iz cijele regije, rad na registraciji učesnika I učesnica i dijeljenju informacija, rad na distribuciji materijala, te ostalim logističkim poslovima.
 
Prijave je moguće poslati do 14. augusta 2016. godine na mail vildana@fondacijacure.org.
 
Više informacija možete pronaći na zvaničnoj internet stranici Fondacije Cure.
Ostavite komentar