KVART organizuje noć u Trnopolju

"Noć u Trnopolju" se od 2012. godine organizuje 5. avgusta u znak sjećanja na žrtve logora Trnopolje.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
KVART/Facebook
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 

Centar za mlade KVART Prijedor u saradnji sa Fondacijom za izgradnju kulture sjećanja iz Prijedora i Friedrich Ebert fondacijom i ove godine organizuje događaj pod nazivom "Noć u Trnopolju".

Noć u Trnopolju predstavlja alternativnu komemoraciju u znak sjećanja na 5. avgust 1992. godine, kada je svjetska javnost saznala za postojanje prijedorskih logora, podsjećaju organizatori događaja.

“Ovaj događaj predstavlja alternativnu komemoraciju čiji cilj jeste sjećanje na stradale u ovom logoru, ali i na sve civilne žrtve rata u BiH. Istovremeno nam je cilj da pokušamo razumjeti šta i zbog čega nam se desilo, koje su to uzročno posljedične veze između događaja iz prošlosti i naše sadašnje društvene realnosti, te na koji način možemo uticati na njih”, saopštili su organizatori.

Ovogodišnji program Noći u Trnopolju počinje u 20.30 časova, a organizatori najavljuju da će se događaj održati na mjestu nekadašnjeg logora Trnopolje, iza Doma kulture u Trnopolju u blizini Prijedora. Program će, između ostalog, sadržavati historijski čas o logoru Trnopolje, prezentacije, panel diskusije i obraćanja aktivista.

Cijeli program dostupan je na Facebook stranici Centra za mlade KVART.

Ostavite komentar