Konkurs za upis šeste generacije Feminističke škole Žarana Papić

Zadatak škole je da pruži feminističko obrazovanje koje će osnažiti osobe u političkim, kulturnim i civilnim inicijativama da preuzimaju odgovornost i društveno djeluju.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
SOC
Podijeli ovaj članak: 
Sarajevski otvoreni centar poziva zainteresovane osobe da se prijave na konkurs za upis šeste generacije Feminističke škole Žarana Papić.
 
Škola se sastoji od tri teorijsko-praktična modula koje će polaznici i polaznice slušati od aprila do juna u prostorijama Sarajevskog otvorenog centra u Sarajevu. Organizatori navode da škola i ove godine nudi akademsko-aktivistički obrazovni program, čiji je cilj da pruži feminističko obrazovanje o praksama, teorijama i konceptima potrebnim za stručno i kritičko javno djelovanje na polju ljudskih prava žena, manjinskih i marginaliziranih grupa, i rodne ravnopravnosti.
 
Za učešće u programu mogu se prijaviti punoljetne osobe koje žive u BiH i zainteresovane su za stjecanje znanja i razvijanje kritičkog promišljanja koji će im pomoći da potiču društvene promjene. Prijaviti se mogu studenti i studentice humanističkih, društvenih, tehničkih, prirodnih nauka ili umjetničkih fakulteta, kao i osobe koje ne studiraju. Dobrodošle su zaposlene i osobe koje razvijaju poslovne karijere, ali i osobe koje ne rade nigdje.
 
Od kandidata i kandidatkinja se očekuje visok stepen motiviranosti za učešćem i znanje engleskog jezika. Po završetku programa, svi koji zadovolje kriterije, dobit će potvrdu o učešću, a najzainteresovanije osobe će biti pozvane da sarađuju sa Sarajevskim otvorenim centrom na zagovaranju za teme koje se tiču prava žena, manjinskih i marginaliziranih grupa u BiH.
 
Rok za prijavu je 20. mart, a više informacija o modulima i načinu prijave možete pronaći na ovom linku.
Ostavite komentar