Fondacija Cure: Radionica za LGBTI osobe

Fondacija Cure poziva LGBTI osobe da se prijave na radionicu o zakonskim rješenjima za svakodnevne diskriminatorne situacije kojima je ova populacija izložena.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Pixabay
Podijeli ovaj članak: 
"Kojim mogućnostima raspolažem kao LGBTI osoba u stvarnom životu?!" naziv je radionice namijenjene pripadnicima/ama LGBTI zajednice koja će se kroz dva modula realizovati tokom ove i naredne godine.
 
"Ukoliko ste izgubili/e posao, istjerani/e ste iz svog porodičnog doma, neko vam prijeti (bilo u javnom ili virtuelnom prostoru), nema vas u nasljedstvu, želite da kupite stan sa vašim/om istospolnim/om partnerom/kom, želite da planirate zajedničku budućnost s vašim partnerom/kom, a ne znate na koji način jer ste LGBTI osoba i diskriminisani/e na tom osnovu u svim sferama. Možda znate neku osobu koja se nalazi u sličnoj situaciji ili postoji mogućnost da se vama desi nešto ovakvog tipa, a želite da znate šta uraditi u ovakvim ili sličnim situacijama, konkretnim realnim životnim – prijavite se na ovu radionicu", stoji u pozivu.
 
Tokom radionice razgovarat će se o realnim životnim situacijama kojima su izložene LGBTI osobe i iznijeti moguća rješenja u zakonskim okvirima za određene situacije.
 
Troškove seminara, smještaja, hrane i prijevoza snosi organizator, a više informacija o agendi bit će dostupno nakon izbora prijavljenih učesnika/ca.
 
Više informacija o radionici i načinu prijave, možete pronaći na zvaničnoj stranici Fondacije Cure.
Ostavite komentar