Centar za izgradnju mira: Poziv na Mirovni kamp i karavan

Centar za izgradnju mira CIM organizuje drugi Mirovni kamp i karavan za mlade od 18 do 30 godina u okviru #StaRBiH projekta.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Mirovni kamp i karavan/Facebook
Podijeli ovaj članak: 
Na Mirovni kamp i karavan koji će se održati od 1. do 14. decembra, mogu se prijaviti mlade osobe koje dolaze iz sljedećih općina: Velika Kladuša, Banja Luka, Jajce, Doboj, Bijeljina, Olovo, Sarajevo, Stolac, Sokolac i Mostar.
 
Polaznici će učestvovati u transformativnom sedmodnevnom mirovnom kampu na Jahorini, gdje će ih facilitatori voditi kroz duboku raspravu i teme o identitetu i trajnim posljedicama povijesnog nasilja. Nakon toga slijedi petodnevni mirovni karavan tokom kojeg će učesnici putovati kroz niz općina i gradova Bosne i Hercegovine, uključujući i neke od lokacija StaR projekta. Za vrijeme karavana, mladi će učestvovati u panel diskusijama i posjećivati kulturne i vjerske znamenitosti, navodi se u pozivu.
 
Po završetku Mirovnog kampa i karavana slijedi program malih grantova za učesnike koji će povratkom u svoje lokalne zajednice implementirati inicijativu koju su osmislili tokom učešća.
 
Rok za prijavu na Mirovni kamp i karavan je 20. novembar.
 
Više informacija možete pronaći na Facebook stranici Centra za izgradnju mira.
Ostavite komentar