Četiri godine od smrti Gorana Bubala

U Pionirskoj dolini postavljena tabla u znak sjećanja na osnivača Mreže za izgradnju mira
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Mreža za izgradnju mira
Podijeli ovaj članak: 
U Rekreativno-zabavnom centru i zoološkom vrtu Pionirska dolina u Sarajevu jučer je postavljena tabla sa natpisom u znak sjećanja na Gorana Bubala, osnivača i predsjednika Mreže za izgradnju mira, koji je preminuo prije četiri godine.
 
Tabla sa natpisom je postavljena pored drva celtis australis, koje je zasađeno 2013. godine na Međunarodni dan mira, javila je Mreža za izgradnju mira. 
 
Kako bi obilježili četvrtu godišnjicu smrti Bubala, okupili su se njegovi prijatelji.
 
Mirovni aktivista Zijad Čusto je rekao kako je Bubalo uvijek davao podršku svim borcima za mir.
 
“Mi žrtve torture smo i danas nepriznate od strane države, ali Goran je davao poticaj da se borimo. Ja sam nakon što sam ga upoznao nastavio mirovni aktivizam. I danas se bavim time zbog njega. Mnogo mi je značio i on je neponovljiv i kao čovjek i kao osnivač Mreže za izgradnju mira i hvala mu na svemu“, kazao je Čusto.
 
Aktivistica Vildana Džekman prisjetila se da je Bubalo na prelazu u 2014. godinu Bubalo pokrenuo Mrežu za izgradnju mira iz ničega. Dodala je kako je vjerovao u mir u Bosni i Hercegovini, bodrio sve aktiviste i aktivistice i civilno društvo, kao i da je bio njen mentor.
 
“Hvala ti Gorane što nas, čak i kada više nisi tu, okupljaš oko ideje izgradnje mira i Mreže za izgradnju mira“, saopšteno je iz tim aMreže za izgradnju mira.
 
Ostavite komentar