Studentski protesti u Banjaluci

U srijedu, 12. juna u 12 časova pozivaju sve građane ispred studentskih paviljona 1 i 3, a " studenti će stati na čelo kolone svih nezadovoljnih segmenata društva i pokazati vladajućoj eliti da imamo dovoljno snage da ju zaustavimo ".
Piše: 
diskriminacija.ba, preuzeto sa www.6yka.com, foto:sutra.ba
Podijeli ovaj članak: 
Studenti se nisu jutros pojavili na sastanku sa Predsednikom RS-a, jer kako ističu '' smatramo da će se tako brže reagovati i da će se brže realizovati naši konkretni zahtjevi. Imamo mi kapacitete, nas ima dosta, a cilj je da se zahtjevi ispune, a ne da mi sastančimo i da na taj način nešto rješavamo. Dakle, podržavam Predsjednika RS u njegovom poslednjem činu, ali u srijedu pozivam sve građane, borce, penzionere, roditelje, zaposlene, nezaposlene, da nam se pridruže i da ispunimo i druge studentske zahtjeve i da se zajedno borimo za bolju i zdraviju Republiku Srpsku", rekao je u izjavi za portal BUKA Nikola Dronjak, predsjednik Unije studenata Republike Srpske. 
 
 
U srijedu, 12. juna, protesti će biti organizovani ispred zgrade vlade, sa sljedećim zahtjevima: 
 
- isključenje bivšeg izvršnog sekretara SNSD-a Rajka Vasića iz partije;
 
- izgradnja 4. Paviljona i studentskih smještajnih kapaciteta u Istočnom Sarajevu;
 
- ostavka ministra prosvjete i kulture Gorana Mutabdžije;
 
- smanjivanje cijena studiranja master studija;
 
- hitna tematska sjednica Vlade Republike Srpske radi objavljivanja preciznih rokova u vezi početka izgradnje 4. Paviljona i ubrazane primjene odluke Vlade o promjeni oblika organizacije JU Studentski centar „Nikola Tesla“ Banja Luka u JU Studentski grad „Nikola Tesla“ Banja Luka, te poništavanje zaključka sa prethodne sjednice Vlade, koji se odnosi na prenos imovine sa ustanova studentskog standarda na Javne univerzitete.
 
 
Na konferenciji za medije održanoj danas u Banjaluci predstavnici studentskih organizacija RS pročitali su zahtjeve studenata i uputili poziv građanima, profesorima, asistentima, penzionerima, roditeljima i drugim da im se pridruže u najavljenom protestu za srijedu, 12. juna, u 12 časova koji će početi u Kampusu.
Ostavite komentar