Homofobni napad u Mostaru

Nepoznati muškarci napali su mladića zbog pretpostavljene seksualne orijentacije, odnosno zbog toga što su zaključili da je homoseksualac. Prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje mu je pružena pomoć, i ne nalazi se u životnoj opasnosti.
Piše: 
Redakcija; Izvori: pogled.ba, radiosarajevo.ba, queer.hr; Fotografija: Radiosarajevo.ba
Podijeli ovaj članak: 

Mostarski portal pogled.ba je jučer, u nedjelju 23. decembra, izvijestio da je mladić inicijala M.B. zadobio teške tjelesne ozljede nakon što su ga noć prije u Ulici Ante Starčevića u večernjim satima pretukla dvojica nasilnika. Prema riječima svjedoka ovog događaja koji se odigrao blizu shopping centra Tuš, nepoznati muškarci napali su mladića zbog njegove pretpostavljene seksualne orijentacije, odnosno zbog toga što su zaključili da je homoseksualac. 

 
M.B. je prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je ustanovljeno da mu je slomljen kuk. Pružena mu je liječnička pomoć, te se ne nalazi u životnoj opasnosti. O incidentu je obavješten i MUP HNŽ-a, kao i dežurni tužitelj Adis Nuspahić koji nije htio govoriti o motivima brutalnog napada.
 
Kako piše portal queer.hr, s obzirom na inicijale napadnutog, među internet komentarima se sugerira da je žrtva outani mladić koji je nekoliko puta javno govorio u medijima, ali službene potvrde ipak nema. 
 
Ovo je drugi homofobni ispad u regiji u posljednjih sedam dana dana. Podsjećamo da se krajem prošle sedmice desio još jedan homofobni napad u Prištini na Kosovu. 
 
Ostavite komentar