Diskriminacija i ja: Moja životna priča

U ovoj digitalnoj priči serijala "Diskriminacija i ja", Kenan kroz ličnu priču govori o odrastanju kao osoba sa mentalnim teškoćama i promjenama koje je prošao u nastojanju da živi samostalnan, aktivan život.
Piše: 
diskriminacija.ba, OneWorldSEE
Podijeli ovaj članak: 
Protiv diskriminacije osoba sa intelektualnim teškoćama, protv njihove deportacije i smjeŠtanja u neuslovne zavode u kojima nemaju ni mogućnost slobode kretanja. 
 
Ovo je četvrta u nizu digitalnih priča o ličnim iskustvima osoba koje se razlikuju od većine, njihovim željama, potrebama, iskustvima sa diskriminacijom i odbacivanjem.
 
Sve priče su napisali/e sami/e učesnici/e, glasovi su autentični, sami/e su odabrali/e fotografije i ostale vizuelne materijale, kao i muziku. Ovo su, u pravom smislu te riječi, njihove lične, digitalizirane ispovijesti.
 
Novi serijal predstavlja priče osoba sa intelektualnim/mentalnim teškoćama koje žive samostalno, u lokalnoj zajednici. Njihove priče najbolje govore o tome zbog čega je važno podržati inicijativu za deinstitucionalizaciju, odnosno njihovo izmještanje iz specijalnih zavoda i institucija. 
 
Zahvaljujemo se prijateljima i prijateljicama iz saveza organizacija SUMERO, uz čiju podršku su ove priče nastale.
 
Za život van zavoda!
Ostavite komentar