Vijesti i događaji

Koalicija za borbu protiv govora mržnje i zločina iz mržnje obratila se javnosti povodom učestale huškačke retorike pristune u bh. medijima u posljednje vrijeme. Saopćenje možete pročitati u nastavku.

Mladi filmaši i filmašice iz cijelog svijeta mogu prijaviti svoje kratke filmove koji se bave problemima djevojčica i žena.

Udruženje Bosanske rukotvorine poziva zainteresovane žene iz Tuzle i Vlasenice da se prijave za obuku u tradicionalnim vještinama ručnog rada i obuku o socijalnom poduzetništvu.

Sedma Merlinka bit će održana početkom februara u Sarajevu.

Mladi zainteresovani za temu govora mržnje mogu se prijaviti za učestvovanje na interaktivnoj radionici koja će se održati u Sarajevu.

Mizoginija i seksizam u Bosni i Hercegovini dešavaju se u svim sferama života – od privatne, u kućama, pa do oblasti visoke politike.

Djeca i mladi koji žele učestvovati na konkursu kroz likovne radove trebaju predstaviti svoje iskustvo i viđenje zanemarivanja.

Sarajevski otvoreni centar i Fondacija Friedrich Ebert BiH organizuju Feministički ekonomski forum posvećen aktuelnim ekonomskim pitanjima iz feminističke perspektive.

O FuckUp noćima, percepciji neuspjeha u bh. društvu, i mogućnosti da se učešće na različitim događajima osigura za sve članove i članice društva, razgovarali smo sa jednim od organizatora "FuckUp Nights" u Sarajevu, Senadom Alibegovićem.

Pages