Sportske igre Oaze u oktobru u Sarajevu

Najveće takmičenje na području jugoistočne Evrope za osobe s intelektualnim poteškoćama - Sportske igre oaze, bit će održano u oktobru u Sarajevu.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
OAZA
Podijeli ovaj članak: 
Udruženje za podršku osobama s intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo "Oaza" poziva zainteresovane sportske ekipe da se prijave za učešće u Sportskim igrama Oaze, koje će se održati od 5. do 8. oktobra u Sarajevu.
 
Na takmičenju mogu učestvovati klubovi, udruženja, škole za specijalni odgoj i obrazovanje, zavodi i institucije koje rade sa djecom i osobama s invaliditetom iz Bosne i Hercegovine, kao i inostranstva. Sportovi u kojima će biti održano takmičenje su plivanje, atletika, nogomet, košarka, stoni tenis, boćanje, kuglanje i MATP program. Organizatori će sufinansirati 30 posto od cijene troškova smještaja za 160 učesnika iz Bosne i Hercegovine.
 
Udruženje Oaza organizuje ovo sportsko takmičenje u različitim sportovima i igrama za djecu stariju od osam godina i odrasle s intelektualnim teškoćama, dajući im mogućnost za razvoj fizičke kondicije, demonstriranje hrabrosti, uživanje i sudjelovanje u podjeli darova, vještina i prijateljstva sa drugim sportistima, svojim porodicama i lokalnom zajednicom, piše My Right.
 
Prijave za učešće moguće je poslati do 31. augusta. Više informacija o načinu prijave i takmičenju možete pronaći na ovom linku.
Ostavite komentar